balette

De nadelen van een parketvloer

Geplaatst op

Een parketvloer is tegenwoordig steeds populairder, maar dat wil nog niet zeggen dat het dan meteen de beste keuze is. Parket is erg mooi en is over twintig jaar waarschijnlijk nog steeds erg hip. In deze blog vertellen we je alle nadelen van een parketvloer zodat je zelf de juiste keuze kunt maken voor je nieuwe vloer.

Inkoppertje: de prijs

Tja, als iets populair is, dan zit er vaak ook een prijskaartje aan. In de meeste gevallen is een parketvloer duurder dan een vloer van laminaat of tegels. Je zit al gauw op 70 euro extra per vierkante meter en dat voel je wel in de portemonnee. Je kun eventueel nog kosten besparen door zelf de vloer te leggen, maar dan is het niet gegarandeerd dat het er zo strak uitziet zoals een echte klusjesman dat kan doen. Wie betaalt, die heeft wat. 

Erg jammer: beperkte opties

Een parketvloer zorgt er vaak wel voor dat je gelimiteerd blijft in je opties. Zo zijn er minder kleuren op de markt en kun je het niet combineren met een vloerverwarming. Iets wat bijvoorbeeld bij een gietvloer wel makkelijker te implementeren is. Daarnaast kun je een parketvloer niet in een vochtige ruimte plaatsen, want vocht en parket kunnen niet samen door een deur. 

Erg vervelend: veel onderhoud

Om een parketvloer een beetje mooi te houden, moet je de vloer flink onderhouden. Je moet er de juiste producten voor in huis halen (wat ook weer veel geld kost) en zeker wekelijks een grote schoonmaakbeurt houden. Je moet ook eens in de zoveel tijd je vloer grondig schuren om het er weer een beetje mooi uit te laten zien. 

Natuurlijk zijn er ook wel wat voordelen: een parketvloer is duurzaam, geeft je woning meerwaarde en ziet er fraai uit. De keuze is aan jou. We hopen dat je nu een doordachte keuze kunt maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden