balette

De voordelen van magazijnautomatisering

Geplaatst op

Vind je dat alles binnen jouw bedrijf te traag gaat of worden er te veel fouten gemaakt? Heb je dan al eens gedacht aan het deels automatiseren van de werkvloer? In deze blog benoemen we hier de voordelen van.

Dalende kosten

Automatiseringen helpt je de logistieke kosten en arbeidskost de verlagen. Het betekent bijna in alle gevallen dat je efficiënt gebruik maken van de ruimte. Dit komt omdat bewerkingsmachines minder oppervlak gebruiken dan een persoon. Bovendien maak je efficiënt gebruik van de hoogte. Op deze manier kan je magazijnuitbreidingen of nieuwbouw nog jaren uitstellen.

Fouten en klachten dalen

Automatisering van processen betekent dat systemen bepaalde beslissingen over nemen. Het aantal orders dat je compleet en op tijd inlevert, neemt bijvoorbeeld toe. Dit leidt tot de daling van het aantal fouten dat medewerkers kan maken. Op deze manier krijg je ook minder klachten van klanten dat er iets bij voor het niet geleverd wordt.

De tevredenheid onder de werknemers neemt toe

Door de automatisering neemt de fysieke belasting van de medewerkers af. Zo verminder je het aantal lichamelijke klachten en de bijbehorende consequenties voor je bedrijfsvoering. Medewerkers zijn productiever, omdat ze minder nutteloze handelingen verrichten. Bovendien maken ze minder fouten en neemt ook de veiligheid toe. Het is alleen maar meer dan logisch dat de werknemerstevredenheid hierdoor flink toeneemt.

Veiliger

Hun automatisch opslagsysteem betekent dat je goederen veilig liggen en onbereikbaar voor onbevoegden. Voor bedrijven met veel kostbare artikelen assortiment kan dit een reden zijn voor automatiseren. Ook vergroot automatisering de veiligheid voor de omgeving. denk hierbij aan gevaarlijke stoffen die niet naast elkaar mogen worden opgeslagen. Hier houdt  automatiseringssysteem rekening mee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden