balette

Hoe richt je gemakkelijk een studentenkamer in?

Geplaatst op

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om je woning een nieuwe look te geven. Ook een studentenwoning of -kamer is met een aantal simpele aanpassingen een stuk leefbaarder te maken dan je zou denken. Een student heeft meestal niet heel veel ruimte tot zijn of haar beschikking, dit is echter geen probleem omdat je natuurlijk de beschikbare ruimte zo kunt inrichten dat er meer uit het beschikbaar aantal vierkante meters gehaald wordt. Benieuwd naar hoe dit allemaal in elkaar zit? Lees dan snel verder in deze blog, zodat je weet wat er mogelijk is.

Multifunctioneel meubilair

In de studentenkamer is het heel belangrijk dat je meubilair kiest dat voor meerdere zaken gebruikt kan worden. Zo denken we aan een slaapbank als meubelstuk, die je bij One Room Living kunt krijgen. Het principe van zo´n meubelstuk is eigenlijk heel eenvoudig: het dient meerdere doelen en is in en uit te klappen. Met een slaapbank bijvoorbeeld is het mogelijk om een bed te hebben in de nacht, maar overdag gewoon fijn de beschikking te hebben over een bank om op te zitten. Dat is een waardevolle manier van denken, omdat deze je de mogelijkheid geeft om anders te denken over woonruimte inrichten. Meer multifunctionele meubels maken als het ware meer woonruimte, omdat dat je die op meerdere wijzen kunt inzetten.

Minimalisme

In het hedendaagse interieurdesign is het gebruikelijk dat je een beetje rondkijkt in je inboedel. Zodat je kunt vaststellen of je daadwerkelijk alles nodig hebt, wat je in je bezit hebt. Een belangrijke vraag waarmee je een volgepropte woning kunt voorkomen. Er is nu een beweging opgang gekomen die we minimalism noemen. Een Amerikaans concept waarbij: ‘minder, minder, minder’ een slogan zou kunnen zijn. Het is een prachtige wijze om de kapitalistische hebzucht te beteugelen en terug te gaan naar een leefstijl waarbij de ecologische voetafdruk verkleind wordt en de ecologie van de aarde wordt ontzien. Het kleine huis dat superefficiënt ingericht is en gebruikt maakt van technologie waarmee duurzame energie opgewekt kan worden, is volgens de aanhangers van het minimalisme de toekomstige woningen van heel veel mensen. Zo krijg je een zelfvoorzienende woon-/ leefunite die niet veel ruimte inneemt. In een wereld die steeds drukker wordt, is dit huis zeker niet overdreven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden