balette

Maak een Japans interieur thuis

Geplaatst op

Om eens even helemaal lekker te relaxen thuis is het goed om een Japans interieur in te richten. Dit doe je heel gemakkelijk met behulp van een gietvloer, dat is een grote vloer die lijkt op een betonvloer, maar veel elastische is en bovendien waterbestendig. Daarnaast kun je gebruik van minimalistische ontwerpen waarin veel natuurlijke materialen gebruikt zijn. In deze blog vertellen we meer over hoe je een Japans interieur in kan richten.

Natuurlijke materialen gebruiken

Wanneer je kijkt naar Japanse interieurs, ook wel zen interieurs genoemd, of minimalistisch design, dan zie je dat er veel natuurlijke materialen in gebruikt worden, zoals beton, natuursteen en het ijzersterke bamboe. Wist je dat bamboe een soort gras is waardoor het heel snel groeit? Natuurlijk wel levende bamboe, want dooie bamboe die groeit niet meer, maar dat spreekt voor zich. In een woning kun je ook zelfs water creëren in de vorm van een vijver, dit heeft ook een symbolische betekenis, namelijk dat dit water het centrum is van de woning en dat alle negatieve energie daar als het ware gezuiverd wordt. Lekker zweverig!

Wanneer je een Japans interieur gaat inrichten, dan zul je zien dat je woning eenvoudiger van stijl wordt en dat er ook meer rust van uitstraalt. Gebruik veel wit grijs en hier en daar wat zwart, dan krijg je die essentialistische look. De basis van een een Japans interieur is prima te leggen, of te gieten eigenlijk, met een gietvloer. Dit is een type vloer gemaakt van kunststof, maar lijkt op een betonvloer. Strak en sterk, waterbestendig en makkelijk te reinigen.

Het is mooi om binnen en buiten samen te laten gaan

In veel moderne interieurs zie je dat binnen en buiten door elkaar heen lopen. Dit is ook zo in de Japanse of zen interieurs waarbij binnen en buiten een hechte eenheid vormen. Dit kun je realiseren door hoge ramen te laten plaatsen, die van de vloer tot aan het plafond reiken. Zorg ervoor voor dat er veel licht is in je huis, want dat brengt je interieur helemaal tot leven. Het woont ook gewoon een stuk lekkerder wanneer je lekker naar buiten kunt kijken.

Gerelateerde berichten

Waarom kunststof kozijnen zo geliefd zijn

Vandaag de dag zijn kunststof kozijnen niet meer weg te denken bij Nederlandse woningen. Overal waar je kijkt, zie je inmiddels wel deze moderne...

Lees meer

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden