balette

Nadelen van huis zelf verkopen

Geplaatst op

Als je op het punt staat om je woning te willen verkopen is het goed om te melden dat je een keuze hebt uit het zelf verkopen van de woning of de woning te doen verkopen via een specialist. Sta jij op het punt om een woning zelf te gaan verkopen? Dan is het zeker goed om te kijken naar de voor en nadelen van huis zelf verkopen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waar je achteraf geen spijt van zult krijgen. Daarnaast is het altijd mogelijk om in gesprek te gaan met beide situaties zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo is het zeker goed om een financieel adviseur in armen te nemen die je kan helpen en ondersteunen bij de stappen die je gaat nemen. Hierdoor weet je zeker dat je alles goed doet en dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan zoals het te weinig vragen voor je woning, want dat is natuurlijk enorm zonde.

Via een makelaar meer geld

Als je besluit om je woning via een makelaar te doen verkopen is het grote voordeel van een makelaar dat je er veel meer geld voor krijgt dan dat je de woning zelf gaat verkopen. Als je de woning zelf gaat verkopen ga je waarschijnlijk naar een belegger of een opkoper toe die hiervoor geld wilt geven. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor heb je binnen no-time je woning verkocht, maar het is eerder aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het verkopen via een makelaar. Als je namelijk via een makelaar jouw woning aanbiedt krijg je meerdere bezoekers wat zal resulteren in een betere positie. Dat is natuurlijk erg prettig, want als je de woning verkoopt wil je hier natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor en gelukkig kan een makelaar je hierbij volledig ondersteunen. Het enige nadeel van een makelaar is dat je kosten betaald voor het aanbieden, maar geloof me deze kosten verdien je terug als je hiervoor kiest.

Kost je veel tijd

Als je zelf de woning gaat verkopen gaat dit enorm veel tijd kosten en de vraag is natuurlijk, maar of je dit hebt. Zo moet je de woning zichtbaar krijgen bij je potentiële doelgroep en daarnaast moet je nog allemaal bezichtigingen gaan inplannen en gaan verzorgen. Dat is natuurlijk prettig, maar het kost je wel enorm veel tijd en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt. Heb jij tijd over en vind jij persoonlijke aandacht het belangrijkst? Dan kun je ervoor kiezen om het zelf te doen, maar het advies is altijd om dit aan een specialist over te laten zodat je niet voor verrassingen komt te staan, want in de praktijk blijkt dat het toch meer tijd kost dan dat je initieel hebt ingeschat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden