balette

Waarom kunststof kozijnen zo geliefd zijn

Geplaatst op

Vandaag de dag zijn kunststof kozijnen niet meer weg te denken bij Nederlandse woningen. Overal waar je kijkt, zie je inmiddels wel deze moderne witte kozijnen. Is jouw woning toe aan nieuwe kozijnen? Dan is de kans zelfs ontzettend groot dat je als allereerst aan de kunststof kozijnen denkt. Dit komt doordat deze kozijnen al jaren geliefd zijn bij huizenbezitters in ons land. Maar waarom is dit eigenlijk? In deze blog leggen wij je dit graag uit. Lees snel verder en kom alles te weten over waarom kunststof kozijnen zo geliefd zijn!

1. Kunststof kozijnen hebben een aantrekkelijke prijs

Het is algemeen bekend dat kunststof kozijnen een aantrekkelijke prijs hebben. De voornaamste reden hiervoor is dat kunststof een goedkoop materiaal is. Dit materiaal is gemakkelijk te bewerken, waardoor de prijs aanzienlijk lager ligt dan bij bijvoorbeeld houten kozijnen. Het prijsverschil tussen deze twee soorten kozijnen ligt tussen de 10% en 15%. Heb je liever de robuuste aluminium kozijnen? Dan moet je rekening houden met een prijs die 20% hoger ligt dan kunststof kozijnen. 

2. Volledig onderhoudsarm

Behalve dat kunststof kozijnen de goedkoopste keuze is, zijn deze kozijnen ook nog eens volledig onderhoudsarm. Dit betekent dat je geen dure schoonmaakmiddelen meer nodig hebt om jouw kunststof kozijnen weer stralend te krijgen. Het twee keer per jaar schoonmaken van de kozijnen met allesreiniger is al voldoende. Daarnaast hoef je bij kunststof kozijnen geen rekening te houden met het schilderwerk. Deze kozijnen hoeven immers nooit opnieuw geschilderd te worden, waardoor je met kunststof kozijnen altijd jarenlang plezier heeft.

3. Duurzaamheid

Een ander reden waarom kunststof kozijnen in Nederland zo geliefd zijn, is dat de kozijnen ontzettend duurzaam in gebruik zijn. De gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen is zo’n 30 jaar. Om een langere levensduur te kunnen garanderen, is het belangrijk dat je regelmatig al het vuil van de kozijnen verwijderd. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen is het niet nodig om constant nieuwe kozijnen te kopen. Hiermee bespaar je veel afval. Zijn jouw oude kunststof kozijnen echt aan vervanging toe? Dan is het goed om te weten dat kunststof al jaren makkelijk te recyclen is. 

4. De keuze is reuze met kunststof kozijnen

Tegenwoordig kan je met kunststof kozijnen alle kanten op. Dit is mogelijk doordat kunststof een veelzijdig en makkelijk te bewerken materiaal is. Niet voor niets kan je inmiddels kunststof kozijnen krijgen in tientallen verschillende kleuren, patronen en maten. Een ander voordeel is dat maatwerk bij deze kozijnen nauwelijks duurder is. Door al deze mogelijkheden is er altijd een kunststof kozijn te vinden die perfect bij jouw woning past. Wanneer schaf jij kunststof kozijnen aan?

Gerelateerde berichten

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden