balette

Wat is een epoxy floor?

Geplaatst op

We nemen in deze blog met je door wat een epoxy floor is. Lees snel verder om het te ontdekken. Blijf onze site volgen. Dan ben je steeds op de hoogte van de verschillende tips. 

Waar is een epoxy floor van gemaakt?

Het is eenvoudig te stellen waar een epoxy floor van gemaakt is: van kunststof. We komen de vloer in vele situaties tegen waarbij het nodig is dat een vloer slijtvast en een zware belasting aan kan. Denk hierbij aan fabrieken en ziekenhuizen. Ook in bedrijven op kantoor komt de vloer steeds vaker voor, omdat deze zo gemakkelijk te reinigen is. 

Geschiedenis van de epoxy floor (ook wel gietvloer of resin floor genoemd) 

De epoxy is een kunststof die sinds de jaren 50 gebruikt wordt en sinds de jaren 60 volop in productie is. Het is dan ook niet zo, dat het een vloer is die van de laatste tijd is. Wat wel een relatief nieuw te noemen is, is dat de vloer in residentiële interieurs te vinden is. Dat komt mede door de populariteit van de industriële stijl. Deze kent veel fabrieksobjecten en dergelijke, die gewoon in een woonkamer gezet worden. Had jij vroeger kunnen denken dat een oude bankschroef van hout in een woonkamer gezet zou worden als tafel? Nee, best wonderlijk dat het nu wel kan. Het is dus allemaal een kwestie van design en populariteit. Kijk maar eens in de vele bekende woonbladen, dan zie je allerlei design wat in die stijl te plaatsen is. 

Een prettige basis 

Het is een erg prettige basis voor je interieur, zo’n gietvloer. Dat komt omdat hij slijtvast is, makkelijk te reinigen en daardoor erg hygiënisch. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van de verschillende gezinsleden. 

Natuurlijk speelt het design van je woonkamer ook een rol. Gietvloeren zijn in vrijwel alle kleuren te krijgen, daardoor heb je al snel de juiste vloer (kleur, tekening) voor je woning te pakken. En wat voor je woning geldt, gaat natuurlijk ook op als je een eigen zaak hebt. Dan wil je gewoon een nette en strakke shop waar klanten graag komen. 

Gerelateerde berichten

Waarom kunststof kozijnen zo geliefd zijn

Vandaag de dag zijn kunststof kozijnen niet meer weg te denken bij Nederlandse woningen. Overal waar je kijkt, zie je inmiddels wel deze moderne...

Lees meer

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden