balette

De functie van het rode licht in de erotische sector

Geplaatst op

In Amsterdam kennen we natuurlijk allemaal door rosse buurt. Deze dankt zijn naam aan de verschillende rode lichten die er ’s avonds te zien zijn. Het is een buurt waar al decennia lang een centralisatie van de Amsterdamse erotische sector zit.  Wij geloven dat elke Nederlander wel eens over de Wallen is gelopen om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Dat belooft natuurlijk veel hilariteit en ook wel wat verbazing hier en daar. Maar wat heeft het rode licht eigenlijk voor functie in de erotische sector in de brede zin van het woord? We nemen het in deze blog met je.

Geschiedenis van het rode licht in de erotische sector

Het rode licht is al enige tijd in Amsterdam aanwezig.  Sinds het einde van de 19e eeuw zien we dat er gebruik gemaakt wordt van rode verlichting als het gaat over erotische sectoren in de wereld. De Amerikaanse krant The Sentinel, Milwaukee, bericht dat het rode licht en de erotische sector waarschijnlijk aan elkaar verbonden zijn door spoorwegwerkers. Ze hadden altijd een soort waarschuwingslicht bij zich dat rood was. Het verhaal gaat dat deze lieden de lampjes buiten ophingen bij de werkplekken van de prostituees die ze bezochten. In Amsterdam zien wij het rode licht zo ongeveer vanaf eind jaren zeventig opduiken. 

Het rode licht wordt tegenwoordig allang niet meer alleen geassocieerd met prostituees; ook in de meer bredere erotische entertainment sector is het een belangrijke code en heeft het duidelijke functies.

De functie van het rode licht 

Wanneer we kijken naar de functie van het rode licht in de erotische sector, dan zijn er een aantal dingen te noemen: Wanneer mensen bijvoorbeeld de striptease doen of als prostituee werkzaam zijn, dan worden ze door het rode licht beschenen en dit maakt de huid aantrekkelijker en de hele sfeer wordt er spannender door in de erotische zin van het woord. Zo camoufleert het bij de klant als bij de uitvoerende erotische performer eventuele onzekerheden, die we soms aanduiden als schoonheidsfoutjes. Je kunt trouwens tegenwoordig heel gemakkelijk een stiptease act in huren, dat doe je gemakkelijk bij https://showtime-agency.be/. Een leuke verrassing voor een bachelor (ook ietwat schaamtevol) / een vriend die altijd zo hoog van de toren blaast over zijn zelfvertrouwen als het over vrouwen gaat. Even kijken hoe hij dan reageert…. 

Ook vanaf de straat is het heel gemakkelijk te spotten waar een erotisch bedrijf gevestigd is. Zo is het al snel duidelijk waar je als klant terecht kunt. Wanneer je op de wallen loopt, dan zie je overigens ook dat er nog meer soorten verlichting een rol spelen: blacklight is daar een van. Die verlichting zorgt ervoor dat lingerie van de prostituee (of gigolo) sterker naar voren komt in het raam. Door op te vallen trek je immers klanten. 

Gerelateerde berichten

Hoe richt je gemakkelijk een studentenkamer in?

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om je woning een nieuwe look te geven. Ook een studentenwoning of -kamer is met een aantal simpele...

Lees meer

Over ons

Laat je inspireren en empower jezelf voor zakelijk succes. Leer, groei en verbeter je ondernemersvaardigheden bij Balette.be.

Contactgegevens

Via info @ balette.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden